Πλακάκια απομίμησης ξύλου

Πλακάκια απομίμησης ξύλου

ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ

Bourdoukis tiles & materials Δεκέμβριος 2019 

Το ξύλο ως φυσικό υλικό εδώ και χρόνια τοποθετείτε στο εσωτερικό των χώρων καθώς προσφέρει αισθητικά νότες ζεστασιάς και cozy διάθεση .

Δένει με τα περισσότερα στυλ διακόσμησης καθώς η ποικιλία των αποχρώσεων είναι τεράστια . Σκούρα, ανοιχτόχρωμα, πιο ξανθά με έντονους ρόζους αγκαλιάζουν τον χώρο αφήνοντας μια διάθεση ζεστασιάς και πολυτέλειας.

Belfast Wallnut 40×160

Βρείτε εδώ πληροφορίες για το προϊόν της φωτογραφίας

Τα τελευταία χρόνια τα εργοστάσια πλακιδίων εμπλούτισαν την γκάμα τους με τα πλακάκια απομίμησης ξύλου , πιστά αντίγραφα του φυσικού υλικού σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και αποτυπώσεων. Oι χρωματισμοί καλύπτουν κάθε γούστο , οι υφές mat και γυαλιστερές απογειώνουν το υλικό και οι αίσθηση της πολυτέλειας αρχίζει να δημιουργεί την πιο ονειρεμένη εικόνα. Τα πρώτα σχέδια εμφανίστηκαν πρίν λίγα χρόνια και άρχισαν να κινούν την περιέργεια του καταναλωτή που δειλά δειλά τα επέλεγε στην αρχή αποζημιώνοντας τον με το τελικό αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η Νο 1 τάση στις επιλογές μας για όλους τους χώρους ακόμα και τους πιο μικρούς καθώς οι διαστάσεις είναι μελετημένες από τα εργοστάσια για κάθε χώρο είτε μικρό είτε μεγάλο.

Ποιά είναι όμως η σωστή επιλογή απόχρωσης , διάστασης και υφής για τον χώρο μου? Με ρωτούν συχνά και εύλογα οι πελάτες .

Ας αρχίσουμε αφήνοντας για λίγο στην άκρη το αισθητικό κομμάτι που κάθε άλλο έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν θα βλέπεις το πλακίδιο καθημερινά και θα αποτελλεί όχι μόνο μέρος της εμφάνισης του χώρου αλλά και της πρακτικότητας στην καθαριότητα ή και ακόμη σε ένα πιθανό σενάριο ανακαίνισης επίπλων ανά τα χρόνια. Θα εμβαθύνουμε στην πραγματικά σωστή επιλογή.

1.Διάσταση πλακιδίου  

Πολλές φορές διχαζόμαστε με τις διαστάσεις των πλακιδίων που όσο περνάνε τα χρόνια μεγαλώνουν και αφήνουν πίσω τους μεγάλες γκάμες από πλακίδια που μας συντρόφευαν για χρόνια σαν αγαπημένες διαστάσεις. Η σωστή επιλογή έρχεται από το προσωπικό γούστο. Τα μικρά σε τετραγωνικά σπίτια δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από μια μεγάλη διάσταση πλακιδίου όπως στην περίπτωση της απομίμησης ξύλου σε μια μακρόστενη διάσταση του 0.20Χ1.60 . Οι αρμοί θα είναι λιγότεροι στο μάτι μας και ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Belfast Walnut 20×160

Βρέιτε εδώ πληροφορίες για το προϊόν της φωτογραφίας

2.Απόχρωση πλακιδίου απομίμησης ξύλου

Εδώ το προσωπικό γούστο επιβάλεται . Αν τα έπιπλα μας και το στυλ της διακόσμησης που είναι πιο κοντά σε εσάς είναι το πιο κλασσικό τολμήστε άφοβα μια σκούρη απόχρωση πλακιδίου απομίμησης ξύλου όπως το wenge και το walnut . Θα μπορείτε έτσι να έχετε μια all time classic λύση για τον χώρο σας. Αν πάλι θέλετε να δώσετε μια πιο νεανική νότα με κάποιες ίσως μικρές δόσεις αντίθεσης τότε οι κατάλληλες αποχρώσεις για εσάς είναι οι πιο ξεθωριασμένες και γιατί όχι με χρωματιστά νερά που δεν παραπέμπουν στις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου. Και για τους λάτρεις του mix and match που θέλουν ένα ζεστό και cozy χρώμα θα πρότεινα χωρίς δισταγμό τις αποχρώσεις του ξανθού ξύλου όπως honey και ivory.

3.Υφή πλακιδίου

Σε αυτό το δίλημμα θα μπεί στην κουβέντα μας και το τεχνικό μέρος . Δύο οι επιλογές . Mat(Σαγρέ) ή glossy(γυαλιστερή) υφή? Θα εξαρτηθεί από τον χώρο που θα τοποθετηθούν. Σε ένα μπαλκόνι επιλέγουμε την σαγρέ υφή για λόγους ασφαλείας το ίδιο θα προτιμήσουμε και στο δάπεδο του μπάνιου μας. Στους υπόλοιπους χώρους μπορούμε με μεγάλη άνεση να επιλέξουμε την γυαλιστερή υφή , τίποτε πιο όμορφο από ένα καλογυαλισμένο παρκέ . Ένα μεγάλο θετικό στα πλακίδια απομίμησης ξύλου είναι πως δεν χρειάζεται καμία συντήρηση , η γυαλάδα θα μείνει άθικτη μετά από χρόνια σαν την πρώτη μέρα που τοποθετήθηκε.

Vancouver 20×120

Βρέιτε εδώ πληροφορίες για το προϊόν της φωτογραφίας

Γιατί όμως να επιλέξει κανείς πλακάκι σε απομίμηση ξύλου και όχι το φυσικό υλικό?

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με μια πιο τεχνική εικόνα των πραγμάτων καθώς η αισθητική πλευρά καλύπτεται και με τις δύο επιλογές.

Maryland gris 20×114

Βρέιτε εδώ πληροφορίες για το προϊόν της φωτογραφίας

Σαφώς τα πλακίδια αντέχουν περισσότερο στον χρόνο , δεν παρουσιάζουν φυσικές ατέλειες, χρειάζονται λιγότερη έως και καθόλου συντήρηση ,δεν φέρουν γρατσουνιές με το πέρασμα του χρόνου και μπορούν να κολληθούν πάνω σε μια ήδη επιστρωμένη περιοχή από μάρμαρο , παλιά πλακάκια κ.α

Ως σημαντικό χαρακτηριστικό αναγνωρίζουμε την εύκολη αντικατάσταση σε σχέση με ένα φυσικό ξύλινο πάτωμα και την απόλυτη αδιαβροχοποίηση που παρέχουν στο δάπεδο μας σε σχέση με το ξύλο.

Τα επιχειρήματα και οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν μία οδό …

Εσύ ποια απόχρωση θα διαλέξεις?

Περιμένω τα σχόλια σας και τις σκέψεις σας …

 

 

 

 

Eύη Μπουρδούκη

Interior Designer

 

®COPYRIGHT bourdoukis.gr All rights reserved