Υδρομασάζ-αερομασάζ Hydro BS

Το νερό είναι μοναδικό και αναντικατάστατο… Η ευεργετική αξία του νερού είναι διαχρονικά αδιαμφισβήτητη. Η υδροθεραπεία συνίσταται στην χρήση του νερού ως θεραπευτικού μέσου και παλιότερα στηρίζονταν σε καθαρά εμπειρική βάση. Στις μέρες μας γίνεται με τρόπο συστηματικό και απόλυτα επιστημονικό και έχει ενταχθεί στις εναλλακτικές θεραπείες της ιατρικής επιστήμης.

ΥΔΡΟΜΑΣΑΖ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Κάνοντας λόγο για μασάζ αναφερόμαστε στην τεχνική που σκοπό έχει τη αποθεραπεία προβλημάτων των μυών και των αρθρώσεων, την αντιμετώπιση του πόνου και της κόπωσης και τη χαλάρωση του οργανισμού. Η λειτουργία του μασάζ με την αναζωογονητική χρήση του νερού αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή υδροθεραπείας, το υδρομασάζ. Υδρομασάζ, ουσιαστικά, είναι η άσκηση πίεσης στο ανθρώπινο σώμα από νερό και αέρα που εκτοξεύονται από ειδικά ακροφύσια (jets) της μπανιέρας. Μέσα από τα ακροφύσια αυτά εκτοξεύεται μίγμα νερού και αέρα υπό πίεση, το οποίο δημιουργεί τύρβη (αναταραχή) στο νερό της μπανιέρας με άμεσο αποτέλεσμα ο λουόμενος να απολαμβάνει ένα καθολικό ευεργετικό μασάζ. Η κίνηση του νερού επιτυγχάνεται με τη λειτουργία κινητήριας αντλίας. Επισημαίνεται ότι σύστημα υδρομασάζ τοποθετείται σε όλους ανεξαιρέτως τους τύπους μπανιέρας.
Σε τι ωφελεί το υδρομασάζ;

ΣΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Αυξάνει την περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος.
Ανακουφίζει τους μυς από την καταπόνηση που προκαλεί η άσκηση, η επίπονη εργασία ή η υπερδραστηριότητα και επιτυγχάνει και επιτυγχάνει τη μυϊκή χαλάρωση.
Τονώνει τον μεταβολισμό του σώματος
Μειώνει την ευαισθησία στον πόνο των αρθρώσεων η των μυών.
αυξάνει την μυϊκή δύναμη. μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς που είναι συνέπεια της κόπωσης ή τραυματισμού.
Αυξάνει την ευκολία της κίνησης της άρθρωσης σε ηλικιωμένους η καταπονημένους οργανισμούς, άτομα με αναπηρία ή αθλητές, βελτιώνοντας και διατηρώντας την τροχιά των δύσκαμπτων αρθρώσεων. Βοηθά στην θεραπεία των ρευματικών παθήσεων και των τραυματισμών.

ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ

Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης από την πίεση που προκαλούν οι εξοντωτικοί ρυθμοί της καθημερινής ζωής.
Μειώνει δραστικά και άμεσα την ένταση τους στρες και του άγχους.
Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά φαινόμενα αϋπνίας και υπερέντασης.
Αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα. Εξάλλου, τίποτα δεν μας εμποδίζει να τη μοιραστούμε και με άλλον…

ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους με την άσκηση επαναλαμβανόμενης πίεσης στους ιστούς του δέρματος.
Προσδίδει φρεσκάδα και ζωντάνια στο κουρασμένο δέρμα.
Διαστέλλει τους πόρους της επιδερμίδας, δίνοντας την ευκαιρία για βαθύ και υγιή καθαρισμό του δέρματος.
Συσφίγγει και τονώνει τους παραμελημένους και χαλαρωμένους μυς.