Αρωματοθεραπεία Hydro BS

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Αρωματοθεραπεία είναι η επιστημονική μέθοδος αξιοποίησης των βοτάνων.Στην εποχή μας, ιδιαίτερα, παρατηρείται μια αυξημένη ζήτηση σε φυσικά προϊόντα που είναι συνυφασμένη με την ανάγκη αποτοξίνωσης και υγιεινής διαβίωσης. Τα αιθέρια έλαια είναι -όπως δηλώνει το όνομα τους- ελαιώδη, υγρά και πτητικά (δηλαδή εξατμίζονται γρήγορα).Τα συναντάμε στα διάφορα μέρη των φυτών (όπως άνθη, φύλλα, καρπό, βλαστούς, κορμό, ρίζες κ.λπ.). Μάλιστα, είναι δυνατόν στο ίδιο φυτό να ανιχνεύονται αιθέρια έλαια διαφορετικής σύστασης. Η λήψη τους από τους αδένες και τους πόρους των φυτών γίνεται με ειδικούς τρόπους εκχύλισης και απόσταξης.
ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια ενός λουτρού σε μια απλή μπανιέρα ή σε υδρομασάζ. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία και σε συσκευασία μικρών μπουκαλιών τα οποία έχουν ελεγχθεί επιστημονικά ώστε να διασφαλιστεί η ανόθευτη και άριστη ποιότητα. Γεμίστε την μπανιέρα με νερό, προσθέστε 4-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων -αρκεί η χρησιμοποίηση λίγων μόνο σταγόνων για να αρχίσει η ευεργετική τους δράση- και βυθιστείτε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε τα έλαια, αμέσως μόλις το νερό αρχίσει να τρέχει. Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται περισσότερο οι ευεργετικές τους ιδιότητες και η εισπνοή των ατμών γίνεται ιδιαίτερα ευχάριστη. Με την επίδραση της ζεστής θερμοκρασίας του νερού οι πόροι του δέρματος διαστέλλονται, βοηθώντας έτσι τα ενεργά στοιχεία των ελαίων να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα. Εκλύεται υπέροχο άρωμα που προσδίδει ευχάριστη διάθεση στο μπάνιο, ενώ παράλληλα τα εκχυλίσματα των αρωματικών βοτάνων και φυτών διαπερνούν τις στοιβάδες της επιδερμίδας του λουόμενου προσφέροντας σωματική και ψυχική ευεξία. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η θεραπευτική δράση των αιθέριων ελαίων αναιρείται όταν χρησιμοποιούμε παράλληλα σαπούνια ή σαμπουάν, τα οποία έχουν χημική σύσταση. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματικότερη δράση της αρωματοθεραπείας με αιθέρια έλαια επιτυγχάνεται με τη θερμοκρασία του νερού στους 370C.
Σε τι ωφελεί η αρωματοθεραπεία
Ανάλογα με το εκχύλισμα των βοτάνων ή των φυτών τα αιθέρια έλαια έχουν μια μεγάλη ευρύτητα δράσης με θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα. Μπορούν να δρουν ως καλλυντικά, αντισηπτικά, αντιμικροβιακά, τονωτικά, στυπτικά κ.λπ.

Διάφορεs φωτογραφίεs από φυσικά σαπουνάκια χρωματιστά και διάφορων διαστάσεων.

 

 

 

 

 Σε συσκευασία τηs εταιρείαs μαs HYDRO BS.